dimarts, 23 de març del 2010

5è enigma: RESOLT

1) Què és un acoblament OLDHAM?

2) Per a què serveix?

3) Com funciona? (si trobau una animació o video on es vegi be, tendreu més punts)

5 comentaris:

  1. L'acoblament d'Oldham és un tipus d'acoblament flexible que permet de compensar desalineacions entre els dos arbres. Consisteix en dos plats fixats cada un sobre l'extrem d'un dels arbres i en una placa intermèdia. La placa porta dos ressalts diametralment allargats, un a cada cara, disposats perpendicularment, i cada un dels plats és proveït d'una ranura diametral on encaixen els ressalts. És anomenat també junta Oldham.
    He trobat aquestes fotos:
    http://img-europe.electrocomponents.com/images/R3597361-01.jpg

    ResponElimina
  2. 1)L'acoblament d' OLDHAM, és un tipus d'acoblament (sistema que permet la unió i transmisió de moviment entre dos arbres o eixos d'una màquina aproximadament coincidents)flexible rígid a torsió.

    2)Permet la transmisió de moviment amb velocitat angular constant entre arbres (o altres eixos)paral·lels desalineats.


    3)El mecanisme està format per tres peces: dues d'aquestes s'uneixen a cadascun dels eixos , com per exemple dos arbres, i la tercera s'uneix a cadascun d'ells amb un parell cinemàtic de translació, sent la direcció de translació perpendicular a cada arbre. Vídeo: http://azuertecnologia.nireblog.com/post/2008/02/24/junta-oldham

    La informació cercada per a les preguntes l'he trobada a http://www.emc.uji.es/d/mecapedia/acoplamiento_de_Oldham.htm mitjançant el navegador www.google.com cercant "acoplamiento oldham" i el vídeo l'he trobat a la pàgina http://azuertecnologia.nireblog.com/post/2008/02/24/junta-oldham cercant al mateix navegador "vídeo junta oldham".

    ResponElimina
  3. S'ha de indicar el procés de resolució de l'enigma: buscador usat, frase introduïda, pàgina escollida, etc.

    ResponElimina
  4. 1)L’acoblament d'Oldham(dispositiu que uneix dos arbres o eixos entre si o eixos amb politges, rodes, etc.), o junta Oldham, és un tipus d'acoblament flexible rígid a torsió.

    2)L'acoblament d'Oldham és un tipus d'acoblament flexible que permet de compensar desalineacions entre els dos arbres ( elements de màquines animats de moviment de rotació que serveixen per transmetre un moment de gir).

    3)L'acoblament d'Oldham és un tipus d'acoblament flexible que permet de compensar desalineacions entre els dos arbres. Consisteix en dos plats fixats cada un sobre l'extrem d'un dels arbres i en una placa intermèdia. La placa porta dos ressalts diametralment allargats, un a cada cara, disposats perpendicularment, i cada un dels plats és proveït d'una ranura diametral on encaixen els ressalts.
    Animació:
    http://www.emc.uji.es/d/mecapedia/acoplamiento_de_Oldham.htm
    He anat a "google" i hge trobat informació a:
    http://www.wordreference.com/definicion/acoplamiento
    http://www.emc.uji.es/d/mecapedia/acoplamiento_de_Oldham.htm
    http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0219450

    ResponElimina
  5. Encara que un poc tard:
    - En Marc no ha posat instruccions de cerca i no ha contestat separant els apartats, i es queda amb 1 punt (la foto està bastant be)
    - Na Marina ha contestat correctament: 3 punts.
    - Na Isabel també ha contestat correctament però fora de termini (i no he vist cap animació ni video en els enllaços). Aquesta vegada es queda sense punts

    ResponElimina